
המצרכים (14 מנות):לפחזניות:
לקרם פטל:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הפחזניות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2שמים בסיר את החלב, המלח, הסוכר והחמאה ומחממים עד לרתיחה (חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה). 3מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל כדור בצק אחיד. 4מעבירים את כדור הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 1-2 דקות כדי לצנן אותו מעט. 5מוסיפים ביצים בהדרגה. חשוב לא להוסיף ביצה לפני שהקודמת נטמעה לחלוטין בבצק. בעת ההוספה נראה כי הבצק מתפרק, אבל אחרי כמה שניות של ערבול זה מסתדר. הבצק מוכן כאשר הוא גמיש, מבריק ואם יוצרים "שביל" בתוך קערת הבצק הוא נסגר באיטיות. 6מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות במרווחים על גבי התבנית. 7מברישים את החלק העליון של הפחזניות במעט ביצה טרופה. 8אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות לחלוטין, תפוחות ויציבות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. בעזרת סכין קטנה חותכים את הפחזניות ל-2 חלקים (כמו שחותכים לחמניה). 9מכינים את קרם הפטל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת, מחית הפטל, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר, ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. 10מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ. מזלפים תלוליות קרם פטל בתוך הפחזניות וסוגרים עם החלק העליון. 11מכינים את הקישוט: מעבירים את השוקולד הנמס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים לקישוט בחלק העליון של כל פחזנית. • אפשר להכין מחית פטל לבד בבית: טוחנים פטל קפוא (מופשר) עד לקבלת מחית אחידה, מסננים ומשתמשים בנוזל המסונן. • שומרים את הפחזניות בכלי סגור במקרר עד יומיים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט תגיות:פחזניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |