אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פחזניות במילוי קרם פטל ושוקולד לבן

פחזניות זה אהבה, ובאהבה אנחנו הולכים עד הסוף, עם קרם פטל סגול בפנים וקישוט של שוקולד לבן בחוץ. אז קחו לכם ביס אוורירי ומלא בקרם עדין מהחלומות שלנו. והעבודה? דורש קצת השקעה, אבל ממש לא מסובך

|mako אוכל| פורסם07:28
פחזניות במילוי קרם פטל (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.573reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (14 מנות):

לפחזניות:

  • 125 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • קורט מלח
  • 10 גרם (1 כף) סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 75 גרם (חצי כוס + כפית אחת) קמח
  • 2-3 ביצים (מוסיפים בהדרגה, לפי הצורך)

לקרם פטל:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה
  • 45 גרם (3 כפות) מחית פטל
  • 25 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר

לקישוט:

  • 50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

1מכינים את הפחזניות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2שמים בסיר את החלב, המלח, הסוכר והחמאה ומחממים עד לרתיחה (חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה).

3מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל כדור בצק אחיד.

4מעבירים את כדור הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 1-2 דקות כדי לצנן אותו מעט.

5מוסיפים ביצים בהדרגה. חשוב לא להוסיף ביצה לפני שהקודמת נטמעה לחלוטין בבצק. בעת ההוספה נראה כי הבצק מתפרק, אבל אחרי כמה שניות של ערבול זה מסתדר. הבצק מוכן כאשר הוא גמיש, מבריק ואם יוצרים "שביל" בתוך קערת הבצק הוא נסגר באיטיות.

6מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות במרווחים על גבי התבנית.

7מברישים את החלק העליון של הפחזניות במעט ביצה טרופה.

8אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות לחלוטין, תפוחות ויציבות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. בעזרת סכין קטנה חותכים את הפחזניות ל-2 חלקים (כמו שחותכים לחמניה).

9מכינים את קרם הפטל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת, מחית הפטל, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר, ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

10מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ. מזלפים תלוליות קרם פטל בתוך הפחזניות וסוגרים עם החלק העליון.

11מכינים את הקישוט: מעבירים את השוקולד הנמס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים לקישוט בחלק העליון של כל פחזנית.

• אפשר להכין מחית פטל לבד בבית: טוחנים פטל קפוא (מופשר) עד לקבלת מחית אחידה, מסננים ומשתמשים בנוזל המסונן.

• שומרים את הפחזניות בכלי סגור במקרר עד יומיים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות זיתים הורסות

תגיות:פחזניות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il