
מאפה שמרים במילוי פטה, עגבניות מיובשות ועשבי תיבולריח של שמרים בבית גורם לנו לחייך אוטומטית, וגם לשאול - מה בתנור? אז קבלו הפתעה: לא עוגה ולא קינוח, כי הפעם מכינים מאפה שמרים מלוח עם פטה ועגבניות. מושלם לבראנץ' של שבת, אבל אנחנו נכין אותו כבר מחרנטלי לוין|mako אוכל| פורסם19/09/1607:29 ![]() צילום: נטלי לוין, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
למילוי:
להברשה לאחר האפייה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מלח ומים ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ומבריק. 2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בעובי 1 ס"מ. 4מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים גבינה, עגבניות ועשבי תיבול בנדיבות בשכבה אחידה. 5מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לאורכה ליצירת 2 רצועות ארוכות. קולעים את שתי הרצועות לצורת בורג ומגלגלים סביב עצמן ליצירת שבלול. 6מניחים את שבלול הבצק בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30-50 דקות או עד שהמאפה כמעט מכפיל את נפחו. 7מחממים תנור ל-170 מעלות. 8אופים במשך 35-45 דקות או עד הזהבה והתייצבות. 9מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בשמן זית ומגישים. הערות: * המאפה במיטבו ביום ההכנה, אבל אפשר להקפיאו למשך עד שבועיים עטוף היטב. * מומלץ להגיש חם. * אפשר לגוון בסוג עשבי התיבול לפי הטעם האישי. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט תגיות:שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |