
המצרכים (20 מנות):
לעיטור:
אופן ההכנה:1מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות איטית. 2כשהחומרים מתחילים להתגבש ואין סכנה שקמח יעוף לכל עבר, מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא מאוד דביק. אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים בהדרגה. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט (או משמנים את קערת המיקסר) מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בקיץ – כשעה-שעה וחצי, בחורף – שעתיים לפחות). 4מחלקים את הבצק ל-20 לחמניות (אם רוצים לשקול הן שוקלות כ-90 גרם כל אחת) ומכדררים כל חלק לכדור. לחמניות מאורכות - לפני אפייה|צילום: רות אופק, mako אוכל5משטחים כל כדור בעזרת מערוך לצורת אליפסה ומגלגלים לצורת לחמנייה. 6מסדרים את הלחמניות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ונותנים להן לתפוח במשך כחצי שעה כשהלחמניות מכוסות כדי שלא יתייבשו. מומלץ לסדר תבנית אחת ולהניח לה לתפוח ובזמן הזה לגלגל לחמניות לתבנית השנייה. 7בסיום התפיחה מורחים כל לחמנייה בביצה בלולה עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום (לא חובה כמובן ואפשר כל טופינג שאוהבים). לבלוג של רות אופק -שמח במטבח לחמניות מאורכות|צילום: רות אופק, mako אוכל8אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות שחומות. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |