אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת וניל עם ריבה ופירורים

כזאת עוגה יפה, איך זה יכול להיות שכל כך קל להכין אותה? אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שאנחנו הכי הולכים לעשות את זה

|mako אוכל| פורסם07:10
עוגת וניל עם ריבה ופירורים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5327reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים L
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רב תכליתי (אפשר להחליף עד חצי מהכמות בקמח מלא)
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 300-400 גרם ריבה חלקה מכל סוג
  • אבקת סוכר לקישוט

לפירורים:

  • 50 גרם (5 כפות) קמח
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם סוכר דמררה (רבע כוס)
  • 50 גרם קוואקר (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.

2בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.

לבלוג של נטלי לוין -עוגיו.נט

5יוצקים מעל תלוליות ריבה.

6לפירורים: בקערה בינונית שמים קמח, חמאה, סוכר וקוואקר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

7מפזרים את פירורי הבצק על הריבה.

8אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

9מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il