
המצרכים (20 מנות):לבצק:
לציפוי:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, המלח והווניל במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת תערובת פירורית. 2מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד - מוסיפים מעט חלב בהדרגה. 3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. 4מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5יוצרים חור במרכז של מחצית מהעוגיות באמצעות חותכן קטן או פקק. 6מברישים את העוגיות עם החור בחלבון, ומפזרים שקדים לקישוט. 7אופים את כל העוגיות במשך כ-10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה. 8מחלקים את העוגיות לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם חור. מניחים מהריבה על כל העוגיות השלמות, ומכסים בעוגיות עם החור. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. * לגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שקדים, קוקוס ופטל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |