אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות שקדים במילוי ריבה

את עוגיות הסנדוויץ' המופלאות האלה אתם בטח זוכרים מהילדות, רק שהפעם הוספנו להן גם שקדים. כל מה שנותר לכם הוא לבחור את סוג הריבה האהוב עליכם, ולהתאפק לא לחסל תבנית שלמה. בהצלחה עם זה

|mako אוכל| פורסם07:34
עוגיות שקדים במילוי ריבה  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:518reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח עוגיות
  • 4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון L
  • 1-2 כפות חלב (לפי הצורך)

לציפוי:

  • 1 חלבון
  • 50 גרם שקדים קצוצים גס

למילוי:

  • ריבת תות או פטל, או איזה שרוצים

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, המלח והווניל במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת תערובת פירורית.

2מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד - מוסיפים מעט חלב בהדרגה.

3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5יוצרים חור במרכז של מחצית מהעוגיות באמצעות חותכן קטן או פקק.

6מברישים את העוגיות עם החור בחלבון, ומפזרים שקדים לקישוט.

7אופים את כל העוגיות במשך כ-10-15 דקות, או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.

8מחלקים את העוגיות לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם חור. מניחים מהריבה על כל העוגיות השלמות, ומכסים בעוגיות עם החור. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* לגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שקדים, קוקוס ופטל

>> פסח עוד רגע כאן, ויחד איתו גם כל המתכונים לחג

>> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il