מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס טבעונית

עוגה רכה, עסיסית ועשירה בלי מוצרי חלב או ביצים - ועם המון דברים טובים כמו תפוחי עץ ואגוזים. גם טעימה וגם בריאה? ככה דופקים את המערכת

|mako אוכל| פורסם09:01
עוגת תפוחים טבעונית (צילום: דניאל לילה)
צילום: דניאל לילה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

ל-2 תבניות איגליש קייק:

  • 250 מ"ל חלב סויה
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • 170 גרם רסק תפוחי עץ (שני שליש כוס ועוד כפית)
  • 150 מ"ל שמן קנולה (שני שליש כוס)
  • 140 גרם קמח מלא (כוס + 2 כפות)
  • 150 גרם קמח לבן (כוס + כף)
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 15 גרם אבקת אפייה (שקית וחצי)
  • חצי כפית מלח
  • כפית קינמון
  • 70 גרם אגוזים קצוצים (שני שליש כוס)
  • 140 גרם שוקולד צ'יפס (שני שליש כוס)

לציפוי:

  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • חצי כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2טורפים בקערה את חלב הסויה והחומץ, ומניחים בצד לשתי דקות.

3מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים בכף עץ.

4מוסיפים את כל החומרים היבשים: הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון, ומערבבים פנימה את האגוזים והשוקולד צ'יפס.

5מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ומפזרים מלמעלה את השקדים.

6אופים כ-40 דקות, ומיד מברישים בסירופ מייפל.

המתכון לעוגה הטבעוניתהוא של שף-קונדיטור אמיר שגב, הבעלים של קונדיטורייתגלי'ס - דברים שאבא שלי אופהבכפר סבא,טלפון להזמנות: 09-7670133.

>> בשבוע שעבר התנחמנו בעוגת אורז מתוקה של תום פרנץ

>> כמה טעימה יכולה להיות פסטה עם 9 קלוריות?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il