אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מאפה פטריות קליל

קליל זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו: בצק שמרים שתופח בנחת אך בזריזות בקערה בזמן שאתם מקפיצים קצת פטריות בחמאה. קצת פרמזן מלמעלה, רבע שעה בתנור - ויש לכם ארוחת ערב כיפית וסופר טעימה

|mako אוכל| פורסם09:58
Rating:416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
  • 550-600 גרם מים
  • כף פלפל שחור גרוס
  • 20 גרם מלח
  • 100 גרם חמאה קרירה (שהוצאה מהמקרר רבע שעה קודם לכן), חתוכה לקוביות

למילוי:

  • חצי קילו פטריות, מסוגים שונים (פורטובלו, שמפיניון, שימאג'י, מלך היער)
  • 2 כפות חמאה מזוקקת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף ורבע עלי תימין
  • 5 שיני קצוץ
  • פרמזן

אופן ההכנה:

1לשים יחד את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-6 דקות. מוסיפים את החמאה ולשים עוד כ-3 דקות, עד שהיא מתאחדת עם הבצק.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.

3בינתיים מכינים את המילוי: מקפיצים את הפטריות במחבת לוהטת בחמאה המזוקקת עד שהן מזהיבות. מתבלים במלח, פלפל, תימין ושום. מעבירים את תערובת הפטריות למסננת ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.

4מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומתפיחים 30 דקות.

5פותחים את כדורי הבצק על משטח מקומח לגודל של פיצה קטנה. מפזרים את תערובת הפטריות.

6מחממים תנור ל-220 מעלות. מגררים פרמזן ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק מזהיב.

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי שוקולד וקוקוס

תגיות:פטריות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il