
המצרכים :לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
למלית גבינה:
לציפוי פסיפלורה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים מעט את התבנית. 2במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים לבסיס. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב לחלוטין. מצננים לגמרי לפני שמכינים את מלית הגבינה. 4מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לתערובת אחידה. 5בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. 6מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בעדינות, עד שהכל אחיד ומתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון. 7מקפיאים במשך 5-6 שעות לפחות (עדיף לילה שלם). 8מכינים את ציפוי הפסיפלורה: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. 9בקערה מערבבים מחית פסיפלורה וסוכר. 10מחממים את תערובת הפסיפלורה עם הסוכר (אפשר במיקרוגל). התערובת צריכה להיות די חמה. 11ממסים את הג'לטין ומוסיפים לתוך תערובת הפסיפלורה. מערבבים היטב ומסננים. אם רוצים, מוסיפים פנימה מעט גרעיני פסיפלורה לקישוט. 12יוצקים את הציפוי על העוגה הקפואה ושומרים במקרר לפחות 4-5 שעות, עד שהעוגה תפשיר והציפוי יתייצב. מגישים קר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |