עוגת ביסקוויטים עם קרם גבינה לימוניכל זמן הוא זמן טוב לעוגת ביסקוויטים, והקיץ הוא הזמן הטוב מכולם. אז קבלו אותה בגרסת "הקינוח המושלם ליום שרב": עוגה הכי קלה בעולם של פתי בר עם קרם לימון עדין, שאפשר להכין עם הילדים אבל הכי כיף לזלול לבד
נטלי לוין
| אוכל טוב
| פורסם 16/06/15 07:09
![]()
צילום: אסף אמברם, אוכל טוב
|
עוגת ביסקוויטים לעולם תחזיר אותי לילדות. זוהי אחת העוגות הראשונות שלמדתי להכין, וכמה שהיא פשוטה – ככה היא טעימה. הגרסה הבאה משלבת קרם גבינה רך במרקם של ענן עם טעם עדין של לימון, והיא פשוט נפלאה לקיץ. המצרכים (6 מנות):לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:
לקרם:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 טובלים את הביסקוויטים בחלב קר ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית ליצירת שכבה ראשונה. 2 קרם: מקציפים יחד במיקסר את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והקליפה המגוררת עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. 3 יוצקים בערך 1/3 מכמות הקרם על שכבת הביסקוויטים ומיישרים. 4 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שנייה על הקרם. 5 יוצקים 1/3 נוסף מהקרם על השכבה השנייה ומיישרים. 6 טובלים ביסקוויטים נוספים בחלב ומסדרים בשכבה שלישית על הקרם. 7 מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות על הביסקוויטים. 8 מצננים במקרר במשך 5-6 שעות, ועדיף לילה שלם. 9 מקשטים במעט קליפת לימון מגוררת ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט ![]() |
![]() |