אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות טחינה ושקדים מקמח מלא

כמה בריאות יכולות עוגיות להיות בלי לאבד את האלמנט המפנק שלהן? מאוד מאוד בריאות, אם לשפוט לפי המתכון הזה. גם קמח מלא, גם טחינה וגם שקדים - והטעם? אלוהי

|mako אוכל| פורסם07:10
עוגיות טחינה ושקדים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.5251reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לעוגיות:

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 140 גרם (1 כוס) קמח מלא
  • 35 גרם (רבע כוס) קמח לבן
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 120 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית (או טחינה גולמית מלאה)

לקישוט והגשה:

  • 30 שקדים שלמים (או כל סוג אחר של אגוזים)
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2במעבד מזון עם להב פלדה שמים את החמאה, הסוכר, הווניל, המלח, 2 סוגי הקמחים ואבקת האפייה, ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.

3מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

4יוצרים כדורים קטנים (בערך בגודל אגוז) ומניחים על גבי התבנית במרווחים.

5נועצים בתוך כל כדור שקד שלם ופוחסים קלות.

6אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות לחלוטין ומתייצבות.

7מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* העוגיות נשמרות היטב כ-7 עד 10 ימים בצנצנת אטומה היטב.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בפעם הקומת הכנו עוגיות לימון ופיסטוקים

>> הנה עוד המון מתכונים לחגים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il