אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות שיבולת שועל, חמוציות ואגוזים

תמיד אנחנו שמחים לקבל הוכחות שבריא יכול להיות גם בריא, ואפילו טעים בטירוף. הפעם אלה עוגיות שיבולת שועל עשירות וקרספיות בפה, שיפרגנו לכם בטעם נהדר ולגוף שלכם ביופי של ערכים תזונתיים

|mako אוכל| פורסם10:10
עוגיות שיבולת שועל, חמוציות ואגוזים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.6281reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה L
  • 140 גרם (1 כוס) קמח (אפשר להמיר עד חצי מהכמות בקמח מלא)
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 175 גרם (כוס ושלושת רבעי) שיבולת שועל שלמה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 100 גרם חמוציות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, סהוכר, המלח והווניל, ומערבלים עד לקבלת תערובת רכה במרקם קרם.

3מוסיפים את הביצה, ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, שיבולת השועל, האגוזים והחמוציות, ומערבלים רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.

5מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומאחדים לבצק אחיד.

6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, יוצרים צורת גליל מכל חלק, ומצננים את הגלילים במקפיא במשך שעה.

7חותכים את גלילי הבצק לעוגיות בעובי 1 ס"מ, ומניחים במרווחים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

8אופים במשך 10 עד 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה, מצננים לחלוטין ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם בראוניז צ'אנקי מאנקי

>> חלבונים כבושים זה לגמרי הדבר הבא! ויש גם מתכון

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il