אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגות בננה אישיות

מה יותר טוב מעוגת בננה? עוגת בננה בריאה (הכל יחסי, כן?), עם שיבולת שועל ובלי חמאה, ועוד כזו אישית - שאפשר לזלול בשקט בלי לכבד אף אחד

|mako אוכל| פורסם06:34
עוגות בננה אישיות עם קינמון ושיבולת שועל  (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.445reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 ביצה
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • 50 גרם (1/4 כוס) שמן
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 3 בננות גדולות, מעוכות במזלג
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 60 גרם שיבולת שועל שלמה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • סוכר דמררה לפיזור מעל העוגות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2טורפים יחד בקערה גדולה ביצה, סוכר, שמן, חלב, בננות, תמצית וניל, מלח וקינמון לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.

4ממלאים את השקעים בתערובת כמעט עד שפתם.

5מפזרים מעט סוכר חום מעל כל עוגה.

6אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

>> בשבוע שעבר זללנו פה לחמניות שום עם פסטו

>> באיזה שמן הכי כדאי לטגן?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il