אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת שוקולד ובננות

רגע לפני החג: חייבים להביא קינוח, אבל אתם מחפשים מעבר לעוגת דבש? עוגת השוקולד והבננות הזאת היא מעבר לעוגה בחושה, היא יצירת מופת קטנה

|mako אוכל| פורסם07:27
עוגת שוקולד ובננות (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:3.836reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 240 גרם בננות בשלות (כ-3 קטנות)
  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה
  • 45 גרם (1/3 כוס) קקאו כהה
  • 120 גרם (1/2 כוס) חמאה רכה
  • 120 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 200 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
  • 250 גרם (4 ביצים בגודל L) ביצים
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 40-50 גרם ברס (פתיתי אגוזים מקורמלים, אפשר לקנות בחנויות מתמחות לאפייה)

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.

2שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו על סיר כפול (בן מארי).

3מחברים למיקסר וו הקצפה ומקציפים את החמאה, השמן, הסוכר והביצים כ-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה.

4מוסיפים לתערובת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

5יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית, אחרת יישארו לכם שאריות בלילה), עד 3/4 מגובה התבנית.

6חותכים את הבננה לחתיכות ברוחב 4-5 ס"מ (כ-3 פרוסות כל בננה) ומוסיפים לתערובת העוגה שבתבנית. ומפזרים מעל אגוזי לוז וברס.

7אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-35-40 דקות.

* אפשר לקשט את העוגה בבננות מקורמלות: פורסים חצי בננה (נוספת) לפרוסות דקות, מפזרים עליהם קצת סוכר וצורבים אותם בברנר. לחילופין, אפשר להקפיץ אותן במחבת חמה מאוד עד שהן מתקרמלות. נזהרים לא לבשל אותן יותר מדי כדי לא לקבל פירה בננות.

>> בשבוע שעבר הכנו אקלר במילוי קרם נוגט
>> לכל המתכונים לראש השנה
>> לכל הקינוחים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il