אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות טחינה טבעוניות

עוגיות טחינה הן פינוק שאנחנו תמיד שמחים לפגוש. לא באמת משנה מה השעה או מה אכלנו לפני, ברגע שהקטנטנות האלה מתקרבות אנחנו לא חושבים פעמיים ומתחילים להעמיס. עכשיו גם אתם יכולים

|mako אוכל| פורסם07:49
עוגיות טחינה טבעוניות (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.4203reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (30 מנות):

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח (אפשר לבן או כוסמין)
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס קר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 180 גרם (שלושת רבעי כוס) טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מים קרים (מוסיפים בהדרגה)

לקישוט:

  • זרעי שומשום (לא חובה)
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

2במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, שמן הקוקוס, הווניל והמלח ומעבדים עד אחידות.

3מוסיפים טחינה וממשיכים לעבד עד אחידות.

4מוסיפים מים בהדרגה תוך עיבוד הבצק עד לקבלת גוש בצק אחיד ונוח לעבודה.

5יוצרים כדורים קטנים מהבצק.

6מגלגלים את כדורי הבצק בשומשום ומניחים במרווחים על התבניות.

7אופים 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בחלק התחתון אך עדיין מעט רכות.

8מצננים לחלוטין עד התייצבות. מפזרים אבקת סוכר (חשוב לא לוותר על שלב זה) ומגישים.

* העוגיות נשמרות עד שבוע בצנצנת אטומה.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

חסידים של פופקורן? נראה אם תצליחו לנחש כמה גרגירים מסתתרים כאן בצנצנת

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת פטריות פרווה

תגיות:טחינה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il