
המצרכים :ל-2 חלות בינוניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים מעל את יתר החומרים (מתחילים עם כוס וחצי מים בלבד) ומתחילים ללוש. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד מעט מים. ניתן להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות בסוף הלישה, אבל ודאו שהסוכריות הן מסוג שלא מתמוסס מהר בסביבה לחה אחרת לא יראו אותן. 2לשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש ולא דביק. מכסים ומניחים להתפחה של שעה וחצי-שעתיים לפחות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להתפיח גם במקרר לפרק זמן ארוך יותר). 3מחלקים את הבצק ל-2 ומחלקים כל חצי לרצועות לפי צורת הקליעה שבוחרים. החלה שבתמונה הוכנה משתי רצועות. 4מכדררים כל חלק לכדור ונותנים לבצק לנוח מעט על השיש. משטחים כל כדור ומגלגלים אותו ל"נחש" ובדרך זו יוצרים רצועות לחלה. 5מעצבים מהרצועות חלה - להכנת החלה שבתמונה מחלקים את הבצק ל-2 רצועות ארוכות. מסדרים את הרצועות בצורת X ואז מצליבים בכל פעם 2 רצועות מאותו הקו מעל הרצועה התחתונה (כמו בתנועת X). ראו בתמונה. ניתן כמובן לקלוע צמה מ- 3 רצועות או לעצב בכל צורה שבוחרים. חלת סוכריות - לפני קליעה|צילום: רות אופק, mako אוכל חלת סוכריות - לפני קליעה|צילום: רות אופק, mako אוכל6מסדרים את החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים למשך כחצי שעה. 7בסיום ההתפחה מורחים כל חלה בביצה שמעורבבת עם כף מים וקורט מלח, ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. חלת סוכריות|צילום: רות אופק, mako אוכל_OBJלבלוג של רות אופק -שמח במטבח 8אופים את החלות במשך 35-45 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור) בתנור שחומם ל-170 מעלות. תגיות:חלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |