
בראוניז צ'אנקי מאנקימדענים גילו שאין מנה ממכרת יותר מאצבעות בראוניז. סתם, הם לא, אבל אנחנו גילינו את המתכון שובר השיאים הזה לפאדג' בראוניז עם חתיכות בננה, ציפוי שוקולד, קצפת ואגוזים - ממש כמו גלידת צ'אנקי מאנקי![]() צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט |
המצרכים :לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:
לציפוי שוקולד:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20X20 ס"מ. 2קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים פנימה סוכר ומלח וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים אחרי כל הוספה. מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואגוזים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד. מוסיפים קוביות בננה ומערבבים עד שהן נטמעות בצורה אחידה בתערובת. 3יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 18-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא מעט רטוב והחלק המרכזי של הבראוני עדיין רך. 4מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. 5ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק. 6יוצקים את הגנאש על הבראוני ומיישרים. 7מצננים את הבראוני שעתיים-שלוש במקרר, עד שהוא קר לחלוטין. 8חותכים את הבראוני לאצבעות בגודל הרצוי (אני חתכתי ל-12) ושומרים במקרר עד ההגשה והקישוט. פשוט יעלמו בלי שתרגישו. בראוניז צ'אנקי מאנקי|צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט9קצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על אצבעות הבראוניז. 10מקשטים בשוקולד מגורר ובאגוזים קצוצים ומגישים. הערות: * לא בפסח מחליפים את השקדים הטחונים והקורנפלור ב-100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח לבן. * אפשר לגוון בסוגי האגוזים ולהשתמש בשקדים, אגוזי לוז, פקאנים ואפילו קשיו. * מומלץ לתת לאצבעות הבראוני כמה דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה, על מנת שיהיו במרקם האידאלי. * חשוב מאוד לא לותר על המלח משום שהוא מדגיש ומאזן את הטעמים. * שומרים את הבראוניז בקופסה אטומה במקרר עד 3-4 ימים. תגיות:בראוניז ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |