אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת תפוזים וקינמון

החורף כבר התחיל את סיבוב הפרידה שלו, וזו הזדמנות מצוינת לתפוס את אחד הפירות שהכי מאפיינים אותו בשיאם. איך תעשו זאת נכון? עם עוגת תפוזים בחושה עסיסית ותוספת נהדרת של קינמון

|mako אוכל| פורסם07:41
עוגת תפוזים וקינמון (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.7112reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

(2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):

  • 4 ביצים L
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים
  • 125 מ"ל (חצי כוס) שמן
  • 175 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 75 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים טחונים
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקישוט:

  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, הווניל, המלח, הקינמון, קליפת התפוז ומיץ התפוזים והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, שקדים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לאחידות.

4יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

5מפזרים שקדים ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים עליו.

6מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

• העוגות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

• אפשר להקפיא את העוגות כשהן עטופות היטב עד 3 שבועות.

• אפשר להכין את המתכון גם כעוגה אחת עגולה בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי חלת זיתים מטריפה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il