אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת קלמנטינות בחושה

יש הרבה סיבות לאהוב את החורף, אחת מהן היא ללא ספק ריח פירות ההדר הממכר. מחפשים דרך לקחת אותו לאקסטרים? נסו את עוגת הקלמנטינות הנהדרת הזאת. ככה חוגגים את החורף

|mako אוכל| פורסם07:41
עוגת קלמנטינות בחושה (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.5184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

  • 1 ביצה L
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 125 מ"ל (חצי כוס) מיץ קלמנטינות
  • קליפה מגוררת מ-2 קלמנטינות
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמן
  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 5 גרם (כפית) אבקת אפייה
  • 25 גרם (2 כפות) קורנפלור

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2טורפים בקערה את הביצה, הסוכר, הווניל, המלח, המיץ, הקליפה המגוררת והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור ומערבבים רק עד לאחידות.

4יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים מעט את החלק העליון.

5אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה למגע.

6מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.

* ניתן לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.

* במקום מיץ קלמנטינות, אפשר להשתמש במיץ תפוזים או מנדרינות באותה כמות.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד צ'יפס קפה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il