אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת שושנים עם קרם אגוזים וקפה

רוצים להתפנק, אבל כמו שצריך? הכינו לעצמכם כוס קפה ושדרגו אותה עם שושנת שמרים רכה וחמאתית במילוי שמימי של אגוזי לוז. יותר גבוה מזה כנראה כבר לא תגיעו בחיים האלה

|mako אוכל| פורסם07:14
עוגת שושנים עם קרם אגוזים וקפה  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.625reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לבצק שמרים (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):

  • 250 גרם (כוס וחצי + 4 כפות) קמח
  • 4 גרם (1 כפית) שמרים יבשים (או 12 גרם שמרים טריים)
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית נס קפה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ממרח שוקולד-אגוזים
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח

להברשה וזיגוג:

  • ביצה טרופה
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1בצק השמרים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה (לפחות 8 שעות).

3הקרם: טוחנים יחד במעבד מזון עם להב פלדה את האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח, הנס קפה, הווניל וממרח השוקולד-אגוזים עד שהאגוזים נטחנים והתערובת נעשית פירורית.

4מוסיפים את הביצה והקמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצר קרם אחיד וסמיך.

5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.

6מורחים את הקרם בשכבה אחידה על עלה הבצק. הכי נוח לעבוד בשלב הזה עם קלף או פלטה.

7מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה עד שמתקבלת צורת רולדה.

8חותכים את הרולדה לשושנים בעובי 4-5 ס"מ ומניחים במרווחים של כ-1-2 ס"מ בין שושנה לשושנה בתוך תבנית עגולה (קוטר 20) משומנת קלות.

9מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים עד שהשושנים ממלאות את התבנית ומתחברות זו לזו.

10מחממים תנור ל-170 מעלות.

11מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות.

12אופים במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומתייצב.

13מכינים את הזיגוג: מחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.

14מברישים את המאפה המוכן בסירופ הסוכר בנדיבות.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי עוגת לימון

>> טעמנו את בייגלה שבורים, במבה בומבה ועוד מוצרים חדשים ומדליקים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il