
המצרכים (8 מנות):לבצק שמרים (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):
לקרם:
להברשה וזיגוג:
אופן ההכנה:1בצק השמרים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה (לפחות 8 שעות). 3הקרם: טוחנים יחד במעבד מזון עם להב פלדה את האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח, הנס קפה, הווניל וממרח השוקולד-אגוזים עד שהאגוזים נטחנים והתערובת נעשית פירורית. 4מוסיפים את הביצה והקמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. 5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. 6מורחים את הקרם בשכבה אחידה על עלה הבצק. הכי נוח לעבוד בשלב הזה עם קלף או פלטה. 7מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה עד שמתקבלת צורת רולדה. 8חותכים את הרולדה לשושנים בעובי 4-5 ס"מ ומניחים במרווחים של כ-1-2 ס"מ בין שושנה לשושנה בתוך תבנית עגולה (קוטר 20) משומנת קלות. 9מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים עד שהשושנים ממלאות את התבנית ומתחברות זו לזו. 10מחממים תנור ל-170 מעלות. 11מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות. 12אופים במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומתייצב. 13מכינים את הזיגוג: מחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. 14מברישים את המאפה המוכן בסירופ הסוכר בנדיבות. בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי עוגת לימון >> טעמנו את בייגלה שבורים, במבה בומבה ועוד מוצרים חדשים ומדליקים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |