אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מאפינס לימון ופרג

מתכון למאפינס לימון ופרג. בכל פעם שהמילה מאפינס נזרקת לאוויר אנחנו נדרכים בציפייה. עד כמה שאנחנו זוכרים, מעולם לא סירבנו למאפין ואנחנו לא רואים סיבה להתחיל עכשיו

|mako אוכל| פורסם07:54
מאפינס לימון ופרג (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:3.850reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (9 מנות):

  • 50 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 ביצה בגודל L
  • 45 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון
  • 30 מ"ל (2 כפות) חלב
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם (חצי כוס) פרג טחון טרי

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים גביעי נייר קשיחים על תבנית התנור.

2מערבלים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת קרמית.

3מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.

4מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים עד שהם נטמעים בבלילה.

5מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

6ממלאים את השקעים בבלילה עד שני שליש מגובהם.

>> בפעם שעברה הכנו אחלה לחם בירה

7אופים 10-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים.

8מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

* במקום פרג טחון אפשר להשתמש בקוקוס באותה כמות.

* במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז או כל סוג אחר של פרי הדר באותה כמות.

* לתוצאה אופטימלית חשוב להשתמש בחמאה רכה מאוד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il