
המצרכים (4 מנות):
לרוטב עגבניות:
לפיזור מעל:
אופן ההכנה:1שמים את חומרי הבצק (הקמח, השמן והמים) בקערת המיקסר. מתחילים עם 2 כוסות מים, ומערבלים במשך כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים בהדרגה את המים הנותרים, ומערבלים בכל פעם לאחר ההוספה כדי לבדוק אם כמות המים מספיקה. 2מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד במשך כשעתיים-שלוש בטמפרטורת החדר (אם רוצים להכין את הבצק מראש ניתן גם להתפיח שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן להעביר למקרר ללילה). פיצה לפני אפייה|צילום: רות אופק, mako אוכל3לפני ההכנה מחממים את התנור לחום של 250 מעלות או לחום הקרוב שאליו מגיע התנור. אם יש אבן שמוט או משטח לאפיית פיצות הכניסו אותם לתנור ותנו להם להתחמם יחד עם התנור. 4מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, משמנים מעט ומכסים עד להכנה. 5מרדדים את כדורי הבצק לבסיסים עגולים. אם הבצק לא נמתח מספיק נותנים לו לנוח מכוסה במשך כמה דקות ואז מנסים שוב. 6מערבבים או טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי הרוטב, ומורחים על הבסיסים. מפזרים את המוצרלה ומסדרים מעל את הזיתים, העגבניות, הבצל וחתיכות הגבינה הבולגרית. פיצה מוכנה|צילום: רות אופק, mako אוכל7אופים כל פיצה במשך 8-12 דקות עד שהחלק העליון שלה משחים. _OBJמכירים את הבלוג של רות אופק,שמח במטבח? כדאי לכם ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |