
המצרכים :לחלה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לעיטור:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המים והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. 2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך שעה-שעתיים בטמפרטורה חמימה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו. 3מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים. 4יוצרים צורת כדור מכל חלק מהבצק ומניחים בתוך תבנית משומנת קלות במרווחים של 1-2 ס"מ בין כדור לכדור. 5מכסים את החלה ומתפיחים אותה במשך כשעה או עד שהיא מכפילה את נפחה. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. 7מברישים בעדינות את החלה התפוחה בשמן ומפזרים שומשום. 8אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה והתייצבות. 9מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים. • החלה במיטבה ביום ההכנה אך אפשר להכין אותה מראש ולהקפיא כשהיא עטופה היטב. • מומלץ לחמם את החלה מעט לפני ההגשה. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |