אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

קיש עגבניות שרי, מוצרלה ובזיליקום

קיש מלוח שלוקח את כל מה שטוב בפיצה: מוצרלה, עגבניות ובזיליקום, בתוספת רויאל פסטו שמקפיץ את כל העסק לדרגת שלמות. ילדים אוהבים אותו, אורחים מתים עליו והוא ממש לא מסובך להכנה

|mako אוכל| פורסם07:08
קיש עגבניות שרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.796reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בכל פעם שאני רוצה להכין ארוחת ערב מרשימה לחברים – אני מכינה קיש. עם קלתית בצק פריך ומילוי של ירקות או גבינות אי אפשר לטעות. הקיש הבא משלב שלושה אלמנטים של פיצה, ולכן אני אוהבת לכנות אותו "קיש פיצה" – קלתית בצק, מלית עגבניות שרי, בזיליקום ומוצרלה, ורויאל מועשר במעט פסטו שמחבר בין המרכיבים. סלט קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.

המצרכים (8 מנות):

לבצך פריך מלוח:

  • 150 גרם (1 כוס+1 כף) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים

למלית:

  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 250-300 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 4-5 עלי בזיליקום קרועים
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

לרויאל פסטו:

  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 15% שומן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית פסטו
  • 2 כפיות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס טרי

לפיזור מעל הקיש:

  • 1-2 כפיות צנוברים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה.

4על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.

5דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כחצי שעה.

6מחממים תנור ל-170 מעלות.

7אפייה עיוורת: מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.

8מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב, אבל עדיין מאוד בהיר. מצננים לטמפרטורת החדר.

9מפזרים על הקלתית האפויה 1/2 מכמות המוצרלה המגוררת ומעליה מניחים חצאי עגבניות שרי בצפיפות.

10מפזרים קרעי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

11מפזרים את יתרת המוצרלה המגוררת מעל הכל.

12רויאל: בקערה קטנה מערבבים יחד שמנת, ביצים, פסטו, קמח, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

13יוצקים את הרויאל בתוך הקיש. מפזרים מעט צנוברים.

14אופים במשך כ-30-40 דקות או עד שהקיש מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> אם אתם בעניין של לקצור עוד קצת מחמאות, נסו גם את הפוקצ'ה הזאת

>> וגם שיפודי פרגיות בטריאקי ושום. סתם כי זה טעים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il