אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת נקטרינות בחושה

אנחנו כבר מריחים את הקיץ מעבר לפינה, ומתכוונים לקבל את פניו עם העוגה הזאת: השילוב של הנקטרינות עם הסוכר החום נותן לה ניחוח קרמלי קסום, היא נהדרת לצד הקפה של הבוקר והופכת לתענוג אמיתי בליווי גלידת וניל

|mako אוכל| פורסם10:33
עוגת נקטרינות בחושה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:443reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

עוגות בחושות עם פירות הן העוגות שאני מכינה הכי הרבה בעונה החמה. העוגה הבאה משלבת נקטרינות עם סוכר חום כהה, ומתקבלת רכה, לחה ועם טעם עדין של קרמל. היא נפלאה לצד כוס קפה בבוקר, אבל אם תגישו אותה חמה עם כדור גלידת וניל היא תהפוך באחת לקינוח קיצי מושלם.

המצרכים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

  • 3 ביצים
  • 200 גרם סוכר חום כהה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 5-6 נקטרינות

לקישוט:

  • סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים כמעט עד שאחיד.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4חותכים את הנקטרינות לקוביות בינוניות ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהן מתפזרות בצורה שווה בתערובת.

5יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומיישרים את החלק העליון.

6מפזרים מעט סוכר חום לקישוט ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

7מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה תישמר כשהיא מכוסה היטב עד 5-6 ימים במקרר. מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר או חמה.

הכמויות מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו טריפל בננות, קצפת ושקדים משגע

>> וגם: ארוחה מלאה בשעה אחת

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il