אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חיתוכיות ריבה קלות להכנה

איך אנחנו אוהבים עוגיות עם ריבה, שאלוהים יעזור. אפשר לקרוא להן חיתוכיות, ואפשר לא לבזבז זמן ופשוט לפשוט על התבנית

|mako אוכל| פורסם07:49
חיתוכיות ריבה קלות להכנה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.8312reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים דק
  • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2-3 כפות חלב קר (לפי הצורך)

למילוי:

  • צנצנת גדולה של ריבת תות/פטל/דובדבנים/משמשים

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 25*25 ס"מ (לחיתוכיות קצת פחות נמוכות - תבנית 20*20).

2מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, מלח וקליפת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.

3מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

4מעבירים כ-2/3 מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה ודי דקה.

5אופים את התחתית במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה (היא אמורה להישאר בהירה מאוד).

6מוציאים מהתנור ומורחים את הריבה על גבי התחתית בשכבה אחידה ודקה.

7מפזרים את הפירורים.

8מחזירים לתנור ל-15-25 דקות נוספות, או עד שהפירורים מזהיבים והריבה מעט מבעבעת.

9מצננים לחלוטין, ורק אז חותכים לריבועים.

10מקשטים את הריבועים באבקת סוכר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר למדנו להכין כבשה חמודה מבצק סוכר

>> והנה מתכון מקסים לדונאטס שוקולד אפויות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il