עוגת שוקולד גרמנית עשירההעוגה מאוד מאוד נימוחה גם בגלל שאין בה קמח וגם בגלל שהיא מבוססת על ביצים, חמאה שמנת ושוקולד איכותי. עוגה מושלמת לפסח בגלל שאין בה טיפת קמח במקור![]()
צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב
|
המצרכים :(לתבנית קפיצית 22 ס"מ, 10 מנות)
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות ובעזרת מסננת מפזרים אבקת קקאו על התחתית והשוליים. 3 בקערת המיקסר (או בקערה עם מיקסר יד), טורפים את הביצים, הסוכר ואבקת הקקאו היטב לתערובת תפוחה מאוד (בערך 10 דקות). מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד בזילוף איטי ומקציפים במהירות איטית-בינונית עד שהיא נטמעת. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבלים באיטיות עד להיטמעות. 4 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים עד שהעוגה תופחת ומתייצבת, בערך 40-45 דקות (היא נשארת לחה בפנים). מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית למשך שעה (לא להיבהל, היא צונחת וכך אמור לקרות). 5 מחליקים בזהירות סכין על שולי התבנית כדי להקל על החילוץ שלה. מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר עם מסננת. 6 הצעת הגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם רבע כוס אבקת סוכר. מגישים פרוסת עוגה ולידה או עליה תלולית קצפת. סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il ![]() |
![]() |