אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

קראמבל בננות, שוקולד ושקדים

שוקולד ובננה הם שני מאכלים שנולדו כדי לעבוד בשיתוף פעולה, ואנחנו לעולם לא נחשוב להפריד ביניהם. הנה אחת הגרסאות המעולות של השילוב הזה - קרם שוקולדי עשיר, בננות נימוחות וקראמבל פריך, שיהיה מה ללעוס

|mako אוכל| פורסם07:06
קראמבל בננות, שוקולד ושקדים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ:

  • 6-5 בננות גדולות
  • 3-4 כפות שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

לקרם שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

לקראמבל:

  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 50 גרם שקדים שלמים
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2חותכים את הבננות לפרוסות ומניחים חצי מהן בתחתית התבנית.

3קרם שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

4יוצקים את קרם השוקולד בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומפזרים מעליו את יתרת הבננות.

5קראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, שקדים, סוכר, חמאה, מלח ווניל ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

6מפזרים את הקראמבל בשכבה אחידה על גבי פרוסות הבננה ומוסיפים שקדים פרוסים.

7אופים 20-15 דקות או עד שהקראמבל מזהיב.

8מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

* במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.

* לגרסה טבעונית – משתמשים ב-75 גרם שמן קוקוס קר במקום החמאה בקראמבל, ובקרם קוקוס בכמות זהה לשמנת המתוקה בקרם השוקולד.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן מאפינס תפוזים ומייפל חורפיים

>> והנה מתכון לסלט עדשים שחורות ובטטה בריא וצבעוני

>> עוד מתכוני עוגות ועוגיות בבייקרי

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il