אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פוקצ'ה זעתר ושמן זית

פוקצ'ה חמה, שיצאה מהתנור ונמרחה מיד בכמות נאה של שמן זית, היא בערך הדבר הכי טעים שיש לעולם הזה להציע. מגישים עם לבנה או אפילו סתם כך, כמו שהיא, וקוצרים מחמאות מפה עד הבחירות הבאות

|mako אוכל| פורסם07:00
פוקצ'ה זעתר ושמן זית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.4216reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 300 מ"ל (כוס ורבע) מים פושרים
  • 2 כפיות מלח דק
  • 2 כפיות זעתר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 2-3 כפות שמן זית להברשה לאחר האפייה

לטופינג:

  • שמן זית
  • זעתר

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, מלח, זעתר, שמן זית וסילאן ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומחלקים ל-4 חלקים שווים.

4יוצרים מכל חלק צורה מאורכת ומניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה.

5מברישים את החלק העליון של הבצק בשמן זית ומפזרים זעתר.

6מתפיחים כ-15-30 דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

7אופים את הפוקצ'ות במשך 10-15 דקות או עד שהן זהובות וריחניות.

8מוציאים מהתנור, מברישים מיד בעוד קצת שמן זית ומגישים חם.

לאתר של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר למדנו מארז קומרובסקי להכין אמפנדה ענקית ומושלמת

>> לכבוד הבחירות: כל ההנחות במסעדות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il