אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

בראוניז שוקולד וקוקוס לפסח

נכון שאין כמו להתענג על עוגיות בראוניז טובות? אז זהו, שיש: נטלי לוין מוסיפה להן שכבה יפה של קוקוס וציפוי סמיך של שוקולד. פחות משעה של עבודה (חכו, הן במקרר) - והן שלכם. וכן, זה לגמרי כשר לפסח

|עוגיו.נט| פורסם07:17
בראוניז שוקולד קוקוס (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
Rating:4.8671reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבראוניז (תבנית 20X20 ס"מ):

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים L
  • 80 גרם (חצי כוס + 1 כף) קורנפלור או קמח שקדים

לשכבת הקוקוס:

  • 75 גרם (שלושת רבעי כוס) קוקוס טחון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 חלבונים L
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב
  • קורט מלח

לגנאש שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

>>מתכונים לפסח

2בקערה גדולה שמים שוקולד וחמאה, וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס לתערובת אחידה.

3מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.

4מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

5מוסיפים קורנפלור או קמח שקדים וממשיכים לערבב רק עד שהוא נטמע בתערובת. חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שעלול לפגוע במרקם הבראוניז לאחר האפייה.

6אופים את שכבת הבראוניז במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהשכבה יציבה למגע אך עדיין רכה במרכז. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

7מכינים את שכבת הקוקוס: שמים בקערה קוקוס, חמאה, חלבונים, סוכר, וניל, חלב ומלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על גבי הבראוני החצי אפוי ומיישרים את החלק העליון. אמורה להתקבל שכבה דקה מאוד, וזה בסדר גמור.

8מחזירים את הבראוני יחד עם שכבת הקוקוס להמשך אפייה של עוד 8 עד 10 דקות, או עד ששכבת הקוקוס מתייצבת מעט, מזהיבה קלות, אך עדיין נותרת בהירה מאוד. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

9מכינים את גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על שכבת הקוקוס עד שהוא מכסה את הבראוני בשכבה אחידה.

10מצננים לחלוטין במקרר 3-4 שעות, עד להתייצבות מוחלטת. חותכים לריבועים בגודל הרצוי, ומגישים.

* ניתן לשמור את הבראוניז בכלי סגור במקרר עד שבוע, ומומלץ להגיש אותן בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר, אז הם בדיוק במרקם האידאלי.

* שכבת הקוקוס יוצאת דקה ועדינה מאוד. אם רוצים שכבה עבה יותר אפשר להכפיל את הכמויות שלה.

מתוך הבלוג של נטלי -עוגיו.נט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il