
בראוניז שוקולד וקוקוס לפסחנכון שאין כמו להתענג על עוגיות בראוניז טובות? אז זהו, שיש: נטלי לוין מוסיפה להן שכבה יפה של קוקוס וציפוי סמיך של שוקולד. פחות משעה של עבודה (חכו, הן במקרר) - והן שלכם. וכן, זה לגמרי כשר לפסח![]() צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט |
המצרכים :לבראוניז (תבנית 20X20 ס"מ):
לשכבת הקוקוס:
לגנאש שוקולד:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2בקערה גדולה שמים שוקולד וחמאה, וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס לתערובת אחידה. 3מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה. 4מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה, עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה. 5מוסיפים קורנפלור או קמח שקדים וממשיכים לערבב רק עד שהוא נטמע בתערובת. חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שעלול לפגוע במרקם הבראוניז לאחר האפייה. 6אופים את שכבת הבראוניז במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהשכבה יציבה למגע אך עדיין רכה במרכז. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. 7מכינים את שכבת הקוקוס: שמים בקערה קוקוס, חמאה, חלבונים, סוכר, וניל, חלב ומלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על גבי הבראוני החצי אפוי ומיישרים את החלק העליון. אמורה להתקבל שכבה דקה מאוד, וזה בסדר גמור. 8מחזירים את הבראוני יחד עם שכבת הקוקוס להמשך אפייה של עוד 8 עד 10 דקות, או עד ששכבת הקוקוס מתייצבת מעט, מזהיבה קלות, אך עדיין נותרת בהירה מאוד. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 9מכינים את גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על שכבת הקוקוס עד שהוא מכסה את הבראוני בשכבה אחידה. 10מצננים לחלוטין במקרר 3-4 שעות, עד להתייצבות מוחלטת. חותכים לריבועים בגודל הרצוי, ומגישים. * ניתן לשמור את הבראוניז בכלי סגור במקרר עד שבוע, ומומלץ להגיש אותן בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר, אז הם בדיוק במרקם האידאלי. * שכבת הקוקוס יוצאת דקה ועדינה מאוד. אם רוצים שכבה עבה יותר אפשר להכפיל את הכמויות שלה. מתוך הבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |