אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות סניקרדודלס

סניקרדודלס הן עוגיות חמאה אמריקאיות רכות עם ציפוי מתפצפץ של סוכר וקינמון, ששווה להכין אותן גם בזכות השם החמוד שלהן. ילדים, מי רוצה לטעום סניקרדודלס?

|עוגיו.נט| פורסם10:54
עוגיות סניקרדודלס (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
Rating:3.2209reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה L
  • 180 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לציפוי:

  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואחידה.

3מנקים את דופנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים פנימה ביצה. מערבלים עד שהביצה נטמעת בתערובת.

4מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.

5בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון.

6יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומגלגלים בתערובת הסוכר-קינמון.

7מניחים את הכדורים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פוחסים אותם מעט בעזרת תחתית כוס או אצבעות הידיים.

8אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, תופחות, אך עדיין מעט רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות:

- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.

- חשוב מאוד לא לותר על המלח בעוגיות, משום שהוא מאזן את המתיקות ומדגיש את הטעמים.

- לעוגיות במרקם נימוח יותר אפשר להשתמש ב-2 חלמונים במקום הביצה.

- אפשר להוסיף תבלינים נוספים בציפוי או בעוגיות עצמן: הל, ציפורן, אגוז מוסקט ואפילו אניס. כל מה שאוהבים – הולך.

המתכון מבוסס על מתכון של Joy of Baking, עם שינויים והתאמות של נטלי, והתפרסם במקור בבלוגעוגיו.נט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il