
המצרכים :לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
לקרם הלימון:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1משמנים מעט את תבנית הפאי. 2טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לתוך תערובת הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם של חול רטוב. 3מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מכניסים להקפאה למשך רבע שעה. 4מכינים את קרם בלימון: מערבבים בקערית קטנה את הג'לטין והמים ומשהים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. 5מעבירים לסיר את הביצים, המיץ, הסוכר, הקליפה המגוררת והמלח, וטורפים היטב. 6מבשלים את התערובת שהתקבלה על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה - הקרם מוכן). >> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים 7מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים גם את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין. 8מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית הקרה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה. 9מצננים את הפאי בכלי סגור למשך 1-2 שעות לפחות עד להתייצבות הקרם. 10מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, אבקת הסוכר, הפודינג והתמצית עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. 11יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של הפאי בצורה חופשית. מקשטים בקליפה מגוררת ומגישים.* הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 4 ימים. * לגרסה נטולת גלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן באותה כמות במקום הביסקוויטים הרגילים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |