אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חלת זיתים

אנחנו יודעים, קצת קשה להזיז אתכם מהחלה הקבועה שלכם בשישי ואנחנו לגמרי מבינים אתכם. למרות זאת, קבלו המלצה קטנה מאיתנו ומתכון סופר פשוט לחלת זיתים של ארז קומרובסקי שתגרום לכם לא להביט לאחור

|mako אוכל| פורסם07:51
Rating:4.850reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
  • 400-500 מ"ל מים
  • 1 ביצה
  • 30 גרם סוכר
  • 100 גרם שמן זית עדין
  • 25 גרם מלח
  • 200 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
  • 3 כפות עלי זעתר

להברשה:

  • ביצה
  • מלח
  • עלי זעתר (לקישוט)

אופן ההכנה:

1לשים יחד בקערה את הקמח, המים, הביצה, הסוכר והשמן עד לקבלת בצק אחיד.

2מוסיפים את המלח, הזיתים ועלי הזעתר וממשיכים ללוש עוד כ-5-6 דקות עד שהבצק מרגיש אלסטי ונעים למגע.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח כשעה.

4מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים, מכסים בניילון ומניחים להם לנוח עוד כחצי שעה.

5מעצבים את כדורי הבצק לנקניקים וקולעים מהם שתי חלות (3 נקניקים לכל אחת). מעבירים לנייר אפייה ומתפיחים כשעה.

6טורפים את הביצה עם מעט מים ועלי הזעתר, ומורחים את החלות היטב.

7מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את החלות כ-30 דקות.

>> לעוד מתכונים חמים מהתנור

>> מתכונים לפורים

תגיות:חלהזיתים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il