
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
למלית פרג ושוקולד לבן:
להברשה:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך. 2מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. 4מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב. 5מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ. 6מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים. 7חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. 8מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. 9מחממים תנור ל-170 מעלות. 10מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות. 11אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה. 12לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים. *העוגה במיטבה ביום ההכנה. * אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש. * במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |