אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

לחמניות גבינה, בזיליקום ועגבניות מיובשות

יש שילובים שתמיד עובדים - עגבניות, בזיליקום וגבינה מככבים ביחד בקישים, פשטידות, פיצה ואפילו סלטים. אבל מה לעשות שלנו תמיד הכי בא לחמניות? המתכון הזה הוא בשבילנו, מושלם לאירוח וסתם ככה לנשנוש כללי

|mako אוכל| פורסם11:20
לחמניות גבינה ובזיליקום  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.732reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 1 ביצה L
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 2 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 10-12 עלי בזיליקום קרועים
  • גרעיני דלעת לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמנת חמוצה, שמן, ביצה, שום כתוש, מלח וצ'ילי עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, אבקת אפייה, עגבניות מיובשות ובזיליקום ומערבבים רק עד שאחיד.

4מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת מסיליקון וממלאים כמעט עד שפת השקעים. מקשטים במעט גרעיני דלעת.

5אופים במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.

6מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה קרה באמת
>> ואם תמיד חלמתם לעבוד עם בצק סוכר אבל חששתם לנסות - זה המתכון בשבילכם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il