אוכל
אוכל
פסטה קצרה עם רטטוי

פסטה ברוטב דלורית ושמנת

תראו מה זה, יום ראשון שוב כאן. עדיין בוכים על הסופ"ש שברח? רוצים לתקתק ארוחה מהירה? כל מה שאתם צריכים זה חבילת פסטה, דלורית, קצת שמנת ותבלינים - ואתם לגמרי שם

|mako אוכל| פורסם08:32
פסטה ברוטב דלורית, שמנת ותימין (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:517reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • דלורית בינונית
  • חבילת פסטת צדפים
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • חצי קופסת שמנת מתוקה
  • 7 גבעולי תימין טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

1אופים את הדלורית בתנור, מכוסה בנייר כסף, עד שהיא מתרככת לחלוטין (כחצי שעה) ומניחים בצד.

2מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.

3מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, התימין, המלח והפלפל, ומבשלים כ-3 דקות נוספות.

4חותכים את הדלורית לחתיכות גסות, מוסיפים למחבת וממשיכים לבשל עוד כ-4 דקות עד להסמכת הרוטב (אם חסר רוטב מוסיפים עוד שמנת ומלח).

5שופכים את הרוטב על הפסטה ומגישים עם המון פרמזן מגורר.

>> בפעם שעברה תקתקנו פאד תאי לעצלנים

>> והנה עוד מתכוני פסטות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il