אוכל
אוכל
פסטה קצרה עם רטטוי

בולונז טבעוני

עדשים ידועות כבר שנים כתחליף נהדר לבשר טחון, והפעם הן מגיעות בצורה של רוטב בולונז עשיר בירקות, שיהפוך כל פסטה לחגיגה של ממש. מתכון טבעוני סופר פשוט ומהיר הכנה

|mako אוכל| פורסם13:30
Rating:4.5118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילת ספגטי
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות (אפשר גם חצי סלסלת פטריות פורטובלו + חצי שמפניון)
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
  • מכל קטן (100 גרם) רסק עגבניות
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מי ברז. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת עדשים נגיסות (אל דנטה). מסננים ומצננים.

2קוצצים את העדשים בעזרת סכין חדה או בפולסים במעבד מזון, עד לקבלת עדשים גרוסות (אך לא טחונות לרסק).

3מחממים היטב סיר רחב, ומוסיפים את שמן הזית.

4מוסיפים את הבצל והשום, הגזרים והפטריות. מערבבים היטב, ומזהיבים כ-3 דקות.

5מוסיפים את הסלרי הקצוץ, העגבניות, רסק העגבניות, העדשים הגרוסות והתבלינים ומערבבים.

6מוזגים פנימה את המים, מערבבים היטב, ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 עד 10 דקות עד שמתקבל רוטב עשיר.

7מבשלים את חבילת הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ומגישים את הרוטב על הפסטה.

לאתר של עופרי -ערן הגנן

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם פסטה קצרה עם רטטוי

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il