
בולונז טבעוניעדשים ידועות כבר שנים כתחליף נהדר לבשר טחון, והפעם הן מגיעות בצורה של רוטב בולונז עשיר בירקות, שיהפוך כל פסטה לחגיגה של ממש. מתכון טבעוני סופר פשוט ומהיר הכנה |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מי ברז. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת עדשים נגיסות (אל דנטה). מסננים ומצננים. 2קוצצים את העדשים בעזרת סכין חדה או בפולסים במעבד מזון, עד לקבלת עדשים גרוסות (אך לא טחונות לרסק). 3מחממים היטב סיר רחב, ומוסיפים את שמן הזית. 4מוסיפים את הבצל והשום, הגזרים והפטריות. מערבבים היטב, ומזהיבים כ-3 דקות. 5מוסיפים את הסלרי הקצוץ, העגבניות, רסק העגבניות, העדשים הגרוסות והתבלינים ומערבבים. 6מוזגים פנימה את המים, מערבבים היטב, ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 עד 10 דקות עד שמתקבל רוטב עשיר. 7מבשלים את חבילת הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ומגישים את הרוטב על הפסטה. לאתר של עופרי -ערן הגנן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |