
תמצית הטעם של סלט קיסר היא השילוב של אנשובי, שום, מיץ לימון וחלמונים - ואלו הטעמים שמתבלים את הפסטה במנה הזו. טכניקת ההכנה מתבססת על זו של ספגטי קרבונרה, וכוללת שימוש בביצים טריות. כאן המקום להזכיר שיש להשתמש בביצים מפוסטרות, ושהאכילה של ביצים מבושלות למחצה לא מומלצת לילדים, נשים בהריון, קשישים ובעלי מערכת חיסונית מאותגרת. רוצים ליהנות מתוספת של פרמזן, שהיא חלק בלתי נפרד מרוטב הקיסר, ועדיין לשמור על כשרות? החליפו את העוף בדג (למשל סלמון) או טופו. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
לפירורי לחם מתובלים (לא חובה):
אופן ההכנה:1לעוף: מחממים מחבת גדולה היטב. מוסיפים שמן זית ומחממים עוד. מוסיפים את רצועות העוף, הדג או הטופו מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומקפיצים על להבה גבוהה עד השחמה. מוציאים את העוף ומניחים בצד. 2לרוטב: מוסיפים למחבת את האנשובי ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב עד שהאנשובי נמס. מעבירים לקערה. מוסיפים שום, ביצים, חלמונים ופלפל שחור גרוס. 3מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מסננים חזרה לסיר הבישול. 4מוסיפים את רצועות העוף המושחמות ויוצקים על הכל בעוד הפסטה חמה את בלילת הביצים. מערבבים בעדינות. 5להגשה: מעבירים את הפסטה לכלי הגשה וסוחטים מעל מיץ לימון טרי. אפשר להגיש עם פירורי לחם מטוגנים: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים פירורי לחם ושום ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם עד הזהבה. מגישים על הפסטה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |