אוכל
אוכל
פסטה קצרה עם רטטוי

ספגטי ברוטב עגבניות שרי צלויות, שמן זית ושומים אפויים

כשמדברים טובות על הדברים הפשוטים בחיים מתכוונים למתכונים מהסוג הזה בדיוק: עגבניות שרי, שום אפוי, שמן זית, מלח ופלפל - זה כל מה שיש במתכון, וזה כל מה שהפסטה הזאת צריכה. רבע שעה עבודה וזה הכל. שווה, לא?

|mako אוכל| פורסם07:27
ספגטי ברוטב עגבניות שרי צלויות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.5139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • חבילת ספגטי
  • ראש שום שלם
  • חצי כוס שמן זית מעולה
  • חבילת עגבניות שרי גדולה, עדיף בכמה צבעים (ליופי וגם לטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את השום האפוי: מורחים את הראש השלם במעט שמן זית, עוטפים בנייר כסף וצולים כחצי שעה ב-180 מעלות, עד שהשום רך ומתקתק.

2במחבת גדולה עם יתרת שמן הזית צולים את עגבניות השרי כ-5 דקות, עד שהן נחרכות מעט אך עדיין שומרות על צורתן.

3מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת כל השומים שהוצאתם מראש השום השלם. אם טיפונת מועכים אותם הם יוצאים בקלילות מקליפתם.

4מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מעל הפסטה החמה. מגישים מיד.

* אפשר ורצוי לפזר כוסברה או פטרוזיליה לפני ההגשה.

>> בשבוע שעבר תקתקנו פסטה עם חצילים, עגבניות וריקוטה

תגיות:פסטה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il