מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

אורז עם עלי גפן

אוהבים לאכול עלי גפן ממולאים אבל אין לכם כוח לשבת ולגלגל? הנה הפתרון המושלם: בתוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מסיר אורז ריחני ומבושם, ואחרי שתחסלו אותו, תשאלו את עצמכם איך לא חשבתם על זה קודם

|mako אוכל| פורסם07:41
אורז עם עלי גפן (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 10 עלי גפן בינוניים, שטופים וקצוצים דק
  • חצי כוס עלי נענע, קצוצים דק
  • 1 וחצי כוסות אורז פרסי קלאסי
  • 2 כפיות מלח
  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון
  • רבע כפית קינמון טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כוסות מים
  • 4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והבצל הקצוץ. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.

2מוסיפים את עלי הגפן, הנענע, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.

3מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מניחים מכסה ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים שוב ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-13 דקות מבלי לפתוח את הסיר.

5מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות.

6מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים היטב ומגישים.

לאתר של עופרי -ערן הגנן

>> בשבוע שעבר השתוללנו עם קציצות ירק אפויות

>> אתם כבר סגורים עם מתכונים לפסח?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il