מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

קציצות בשר ואורז בסיר אחד

יותר ממה שאנחנו אוהבים אורז (הרבה), ויותר ממה שאנחנו אוהבים קציצות (המון) - אנחנו אוהבים אורז וקציצות שמתבשלים ביחד בסיר. נכון שזה מקצר תהליכים ומפחית את כמות הכלים לשטיפה - אבל זה בעיקר ממש ממש טעים

|mako אוכל| פורסם07:22
קציצות בשר ואורז בסיר אחד (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כוסות אורז פרסי

לקציצות:

  • חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
  • 1 בצל, מגורד בפומפייה
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • חופן עלי נענע קצוצים דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 3 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק
  • 3 עגבניות טריות, טחונות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים (בערך 20 יחידות) ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר.

2הרוטב: מטגנים את השום הפרוס בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד דקה.

3מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.

5מוסיפים את האורז לרוטב עם הקציצות ומוודאים שכולו מכוסה בנוזלים. מכסים ומבשלים 30 דקות על האש הכי קטנה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il