אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

מסבחה של אפונה צהובה

אז מה בא לכם לאכול היום? כי יש לנו הצעה נהדרת בשבילכם: כמו מסבחה רגילה, רק קלילה יותר, מאפונה צהובה שהתבשלה עד לריכוך מוחלט. קצת טחינה, נגיעות של חריף - וכל מה שנשאר הוא לחמם את הפיתות

|mako אוכל| פורסם07:53
Rating:4.242reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כוסות אפונה צהובה
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 4 כפות שמן זית עדין

לרוטב:

  • 4 פלפלוני שיפקה, חתוכים דק
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

להגשה:

  • 4 פיתות
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • סחוג או אריסה

אופן ההכנה:

1מבשלים את האפונה בסיר עם מים כשעה עד שהאפונה רכה מאוד. מתבלים במלח ומערבבים.

2מעבירים את האפונה בעודה חמה לקערה ומערבבים עם טחינה גולמית וכמה כפות ממי הבישול. מוסיפים תבלינים ושמן זית ומחלקים בין 4 צלחות.

3מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים לכל צלחת. מפזרים מלמעלה פטרוזיליה וסחוג ומגישים עם פיתה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il