
מאפה פסטה זריזאם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צפתית
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
המאפה הנהדר הזה נולד ערב אחד, בתום ארוחת הערב המשפחתית שלנו. בסיר נשארה כמות גדולה של ספגטי, וידעתי שאם היא תיכנס כמו שהיא למקרר, היא תצא ממנו לאחר ארבעה ימים ישירות לפח הקומפוסט. החיבור של פסטה עם עשבי תיבול (אגב, אתם יכולים לגוון אותם כרצונכם - לא חייבים להישאר עם הבחירות שלי) הוא אחד החיבורים האהובים עליי, ואם משאריות של ירקות אפשר להכין מאפה, אז למה לא עם פסטה? המצרכים :לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שוברים את הספגטי לשניים, מבשלים לפי הוראות היצרן, מסננים (אבל לא שוטפים את הפסטה), ומניחים בצד. 3 מערבבים את כל יתר המצרכים בקערה גדולה, מוסיפים את הספגטי, ומערבבים היטב. 4 מעבירים את התערובת לתבנית, מכסים בנייר אפייה, מכסים בשכבה נוספת של אלומיניום, וסוגרים היטב. 5 אופים כ-25 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ-15 דקות נוספות, עד להזהבה. 6 מקררים היטב לפני חיתוך, חותכים ומגישים.
|