אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

פירה אפונה צהובה

איך לא חשבנו על זה קודם? כשמכינים פירה מקטנית מקבלים, במקום סתם פחמימה ריקה, מנה חמה, מנחמת, משביעה ומזינה. האפונה מתרככת ומתפוררת בקלות, כך שאת פעולת המעיכה גם כף פשוטה תעשה. אמריקה

|mako אוכל| פורסם07:24
פירה אפונה צהובה (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
צילום: עופרי זוטא, mako אוכל
Rating:469reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • כוס וחצי אפונה צהובה יבשה
  • 4 עלי מרווה (לא חובה)
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
  • תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
  • 5 כוסות מים

לתיבול:

  • כף שמן זית
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1שמים את כל מרכיבי הפירה בסיר רחב ומביאים לרתיחה.

2מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-45 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתפוררת וכמעט לא נשארים מים בסיר.

3מוציאים את עלי המרווה וגבעולי הסלרי, מוסיפים את השמנים והמלח ומועכים בעזרת כף או מועך לפירה.

4טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il