
פירה אפונה צהובהאיך לא חשבנו על זה קודם? כשמכינים פירה מקטנית מקבלים, במקום סתם פחמימה ריקה, מנה חמה, מנחמת, משביעה ומזינה. האפונה מתרככת ומתפוררת בקלות, כך שאת פעולת המעיכה גם כף פשוטה תעשה. אמריקה![]() צילום: עופרי זוטא, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לתיבול:
אופן ההכנה:1שמים את כל מרכיבי הפירה בסיר רחב ומביאים לרתיחה. 2מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-45 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתפוררת וכמעט לא נשארים מים בסיר. 3מוציאים את עלי המרווה וגבעולי הסלרי, מוסיפים את השמנים והמלח ומועכים בעזרת כף או מועך לפירה. 4טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |