
סלט עדשים כתומות ומנגולדהגיע הזמן להוציא את העדשים הכתומות מהמרק ולתת להן לככב בפני עצמן. סלט עשיר, צבעוני ורענן של עדשים כתומות מבושלות רק לרמת אל דנטה, עם מנגולד, שקדים וגם גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בולגרית. טעים טעים, גם חם וגם קר
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 03/04/16 07:40
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מכינים את העדשים: שוטפים היטב, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים מהברז ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים טועמים את העדשים – אם הן מוכנות אבל עדיין נגיסות מכבים את האש. הן צריכות להיות מבושלות עד לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול. 2 בזמן שהעדשים מתבשלות מפרידים את המנגולד לעלים ירוקים וחלקים לבנים. קוצצים את שניהם. 3 מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של המנגולד ומקפיצים עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים עוד כמה שניות. מוסיפים את העלים הקצוצים, מתבלים במלח ומטגנים עד שהם מתרככים וקמלים. אם יש מכסה למחבת – אפשר וכדאי לכסות אותה. מצננים. 4 מרכיבים את הסלט: מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט טעים חמים או קר מהמקרר.
|