
סלט כוסמת ללא קלייה ודלועיםאנחנו יודעים מה עובר לכם בראש: משהו בסגנון "אנחנו לא אנשים של כוסמת". אז אנחנו מבטיחים לכם שאין שום קשר בין הכוסמת הרגילה לבין זו הירוקה והעדינה, שאינה קלויה. מה, יש כוסמת כזו? נו בטח שיש![]() צילום: עופרי זוטא, mako אוכל |
אחרי שהפכנו כל דגן לסלט, הגיעה תורה של הכוסמת הירוקה - הכוסמת מהסוג הידידותי, שאינה קלויה, וטעמה מעודן מעודן וכמעט לא מזכיר את הגרסה הקלויה המוכרת. אם אתם בכלל אמיצים נסו לבשל אותה טיפה פחות ממה שצריך. ככה היא תתפצח לכם בפה, מה שיהפוך אותה לאפילו יותר מוצלחת. המצרכים (4 מנות):לכוסמת:
לדלעות הצלויות:
לתיבול:
אופן ההכנה:1מכינים את הדלעות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את הדלעות עם שמן הזית, הלימון, הפטרוזיליה והתבלינים, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים 25-30 דקות. 2מכינים את הכוסמת ללא קלייה: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, הכוסמת, הבצל המטוגן היבש והמלח ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב (שימו לב שהבצל לא נשרף). מגביהים את הלהבה, מוסיפים את המים ומכסים. מביאים לרתיחה. כוסמת ללא קלייה, סוגת|צילום: יחסי ציבור, סוגת3מנמיכים את הלהבה שוב ומבשלים 12 דקות, עד שכל המים נספגים (נסו לפתוח את הסיר לאחר 8 דקות ולטעום את הכוסמת. יכול להיות שתאהבו אותה יותר ככה, כשהיא לא מבושלת עד הסוף, מה שנותן לה טעם אגוזי ומרקם קראנצ'י). 4מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. פותחים ומצננים. 5מערבבים את הכוסמת עם הדלעות הצלויות, מוסיפים את הבהרט, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפטרוזיליה. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים. תכף יהיה פה טעים|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |