מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

סלט כוסמת ללא קלייה ודלועים

אנחנו יודעים מה עובר לכם בראש: משהו בסגנון "אנחנו לא אנשים של כוסמת". אז אנחנו מבטיחים לכם שאין שום קשר בין הכוסמת הרגילה לבין זו הירוקה והעדינה, שאינה קלויה. מה, יש כוסמת כזו? נו בטח שיש

|mako אוכל| פורסם07:11
סלט כוסמת ללא קלייה ודלועים (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
צילום: עופרי זוטא, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אחרי שהפכנו כל דגן לסלט, הגיעה תורה של הכוסמת הירוקה - הכוסמת מהסוג הידידותי, שאינה קלויה, וטעמה מעודן מעודן וכמעט לא מזכיר את הגרסה הקלויה המוכרת. אם אתם בכלל אמיצים נסו לבשל אותה טיפה פחות ממה שצריך. ככה היא תתפצח לכם בפה, מה שיהפוך אותה לאפילו יותר מוצלחת.

המצרכים (4 מנות):

לכוסמת:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס גדושה כוסמת ללא קלייה
  • 3 כפות בצל מטוגן יבש (להשיג בחנויות התבלינים)
  • רבע כפית מלח ועוד קצת
  • 1 כוס מים

לדלעות הצלויות:

  • 1 דלעת ערמונים, שטופה היטב וחתוכה (על קליפתה) לקוביות בינוניות
  • חצי דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • רבע כפית כמון
  • קמצוץ פלפל שאטה גרוס (אם אוהבים)
  • רבע כפית מלח

לתיבול:

  • חצי כפית בהרט (או מעט קינמון ואגוז מוסקט)
  • 1 כפית סילאן טבעי
  • מיץ מחצי לימון
  • רבע כפית מלח (או לפי הטעם)
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1מכינים את הדלעות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את הדלעות עם שמן הזית, הלימון, הפטרוזיליה והתבלינים, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים 25-30 דקות.

2מכינים את הכוסמת ללא קלייה: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, הכוסמת, הבצל המטוגן היבש והמלח ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב (שימו לב שהבצל לא נשרף). מגביהים את הלהבה, מוסיפים את המים ומכסים. מביאים לרתיחה.

כוסמת ללא קלייה, סוגתכוסמת ללא קלייה, סוגת|צילום: יחסי ציבור, סוגת

>> לאתר סוגת

3מנמיכים את הלהבה שוב ומבשלים 12 דקות, עד שכל המים נספגים (נסו לפתוח את הסיר לאחר 8 דקות ולטעום את הכוסמת. יכול להיות שתאהבו אותה יותר ככה, כשהיא לא מבושלת עד הסוף, מה שנותן לה טעם אגוזי ומרקם קראנצ'י).

4מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. פותחים ומצננים.

5מערבבים את הכוסמת עם הדלעות הצלויות, מוסיפים את הבהרט, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפטרוזיליה. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

דלועים בתנורתכף יהיה פה טעים|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il