מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

סלט בורגול עם פלפלים קלויים

סלט צבעוני, קליל וטעים עם פטה, שקדים קלויים ואפילו קרעי בזיליקום, אבל השוס האמיתי פה הוא בכלל השילוב של הבורגול והפלפל הקלוי. הם כל כך טובים ביחד - שהחלטנו לאמץ קבוע. תחילתה של ידידות מופלאה

|mako אוכל| פורסם13:59
סלט בורגול עם פלפלים קלויים  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • כוס בורגול
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • כמה עלי בזיליקום, קרועים
  • חצי פלפל ירוק, קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פרוסות של שקדים קלויים
  • גבינת פטה, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את הפלפלים בשלמותם על נייר אפייה ואופים 35 דקות, עד שהם משחימים.

2בזמן שהפלפלים בתנור מכסים את הבורגול בהרבה מים ומניחים ל-20 דקות. לאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה.

3כשהפלפלים שחומים היטב מעבירים אותם לקערה, מכסים (או מכניסים לשקית) ומניחים ל-10 דקות.

4מוציאים את הפלפלים, מקלפים אותם ומפרידים מהגרעינים. מערבבים את בשר הפלפלים בקערה עם מעט שמן זית ועם הנוזלים שהם הגירו.

5מוסיפים לקערת הבורגול את עשבי התיבול, קרעים של פלפלים קלויים, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל. טועמים ומשפרים טעמים.

6מעבירים לכלי הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומניחים גוש יפה של גבינת פטה.

>> בשבוע שעבר זללנו פה מנת בריאות של גריסים ופטריות
>> וריירנו על החצילים המטוגנים של הקוסם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il