
מוסקה עדשים צמחוניתלכבוד הדוד הצמחוני במשפחה ולכבוד כל מי ששומר כשרות הומצאה המוסקה הצמחונית הזאת, שמכינים עם עדשים במקום בשר ומרכיבים ממש כמו במקור. אל דאגה, החצילים שם במלוא עוזם, וגם רוטב הבשמל |
המצרכים (4 מנות):למלית העדשים:
לחצילים:
לרוטב בשמל קשקבל:
לקישוט (לא חובה):
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים. 2מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה. 3מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לעובי כחצי ס"מ. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. מסדרים בתבניות ואופים כ-20 דקות, או עד שהחצילים מזהיבים יפה. 4בינתיים מכינים את מלית העדשים: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים המבושלות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה ותימין ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות עם מכסה. טועמים ומתקנים תיבול. 5מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך ונהיה חלק. מתבלים בשום, מלח, פלפל, מוסקט וקשקבל, ומערבבים. 6מרכיבים את המוסקה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים בתחתית תבנית פיירקס בינונית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של מלית עדשים, ושוב חצילים ושוב עדשים ושוב חצילים. מסיימים בבשמל ומשטחים לשכבה אחידה. אם רוצים מקשטים בפרוסות עגבנייה וגבעולי תימין. 7אופים כ-30 דקות עד שהמוסקה שחומה ומבעבעת. מניחים לכרבע שעה לפני שחותכים, כדי ששכבות המאפה לא יקרסו (אפשר להכין מראש ולחמם מכוסה בתנור לפני ההגשה). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |