מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

מוסקה עדשים צמחונית

לכבוד הדוד הצמחוני במשפחה ולכבוד כל מי ששומר כשרות הומצאה המוסקה הצמחונית הזאת, שמכינים עם עדשים במקום בשר ומרכיבים ממש כמו במקור. אל דאגה, החצילים שם במלוא עוזם, וגם רוטב הבשמל

|mako אוכל| פורסם07:43

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

למלית העדשים:

  • 500 גרם עדשים ירוקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 200 גרם (חצי כוס) עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • עלים מ-5 גבעולי תימין

לחצילים:

  • 4 חצילים גדולים
  • שמן זית להברשה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית אורגנו מיובש

לרוטב בשמל קשקבל:

  • 100 גרם חמאה
  • רבע כוס קמח
  • 1 ליטר חלב קר
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט, מגורר
  • 100 גרם קשקבל, מגוררת

לקישוט (לא חובה):

  • פרוסות עגבנייה
  • 3 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.

2מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה.

3מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לעובי כחצי ס"מ. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. מסדרים בתבניות ואופים כ-20 דקות, או עד שהחצילים מזהיבים יפה.

4בינתיים מכינים את מלית העדשים: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים המבושלות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה ותימין ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות עם מכסה. טועמים ומתקנים תיבול.

5מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך ונהיה חלק. מתבלים בשום, מלח, פלפל, מוסקט וקשקבל, ומערבבים.

6מרכיבים את המוסקה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים בתחתית תבנית פיירקס בינונית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של מלית עדשים, ושוב חצילים ושוב עדשים ושוב חצילים. מסיימים בבשמל ומשטחים לשכבה אחידה. אם רוצים מקשטים בפרוסות עגבנייה וגבעולי תימין.

7אופים כ-30 דקות עד שהמוסקה שחומה ומבעבעת. מניחים לכרבע שעה לפני שחותכים, כדי ששכבות המאפה לא יקרסו (אפשר להכין מראש ולחמם מכוסה בתנור לפני ההגשה).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il