מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

קציצות אפונה צהובה מתובלת

כמה אנחנו אוהבים קציצות. לאכול אותן ככה מהנייר הסופג, לערום אותן על אורז או קוסקוס, להכניס לפיתה ולטבול בטחינה או יוגורט. וכשהן ריחניות ומתובלות כמו אלה, על אחת כמה וכמה

|mako אוכל| פורסם07:00

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (40 מנות):

  • 500 גרם (2 וחצי כוסות) אפונה צהובה (מסוננות אחרי השריה של 12 שעות)
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך גס
  • 6 שיני שום, קלופות
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • 2 כפיות ג׳ינג׳ר טרי קצוץ
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית הל טחון
  • קורט ציפורן
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה/1 כפית אבקת אפייה
  • רבע כוס מים
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1טוחנים את האפונה עם בצל, שום, פלפל חריף, ג׳ינג׳ר, כוסברה ופטרוזיליה במטחנת בשר או מעבד מזון.

2מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.

3מחממים את השמן במחבת עמוקה או סיר שמתאים לטיגון.

4יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בעזרת ידיים רטובות או משומנות.

5מטגנים 2 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה, עד שהקציצות זהובות ומבושלות גם בחלקן הפנימי. מגישים חם עם טחינה או יוגורט לטבילה או בתוך פיתה עם סלט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il