
סלט קוסקוס מלא עם חזה עוף צלויארוחת חזה עוף ופחמימה שהיא הכי לא שניצל וצ'יפס שיש: פרוסות חזה צלוי בתבלינים, שמוגשות על קוסקוס מלא עם המון ירוקים, פלפלים מוקפצים ורוטב ויניגרט משגע. גם מהיר, גם בריא, אבל הכי חשוב: טעים טעיםעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם20/02/1807:26 ![]() צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל |
כמו כל הסלטים הכי טובים – גם הסלט הזה הוא מודולרי. אפשר להחליף בו כל מרכיב בלי למצמץ ועדיין לקבל מנה טעימה ומזינה שמשלבת בין חלבון, ירק ופחמימה. את חזה העוף מכינים בשיטת ג'יימי אוליבר – קונים חזה עוף לא משוטח (פרפר) ומכים בו נמרצות עד שהוא מעט משתטח. השיטה הזאת עדיפה בהרבה על קניית חזה עוף משוטח מראש (לשניצל) בגלל שכך אנחנו שולטים בעובי הנתח (ולא מקבלים סולייה יבשה ודקיקה) וזה יוצא הרבה יותר זול בסופו של דבר. המצרכים (4 מנות):
לוויניגרט:
אופן ההכנה:1מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. 2מכינים ויניגרט: מערבבים את כל חומרי הוויניגרט, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד. 3מחממים מחבת גדולה על אש גדולה. קוסקוס מלא, סוגת|צילום: סוגת4מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אפייה נוסף. חובטים בעוף בעזרת מערוך (או פטיש שניצלים/קרש חיתוך/מחבת כבדה) כדי לשטח אותו מעט. מסירים את נייר האפייה העליון ומתבלים את העוף בפפריקה רגילה, פפריקה מעושנת ומלח, משני הצדדים. בשביל תיבול שווה, כדאי להניח את הפפריקה במסננת קטנה ולפדר את העוף בפפריקה (ממש כמו שעושים עם אבקת סוכר). 5כשהמחבת לוהטת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את חזה העוף, עד שהוא מוכן ומשחים משני הצדדים. 6בזמן שהעוף על המחבת קוצצים את הארוגולה, הבצל הירוק והכוסברה ומניחים בצד. 7חותכים את הפלפלים לרצועות יחסית עבות, ומניחים בצד. לבלוג של עידית נרקיס כ"ץ -טעים! 8כשהעוף מוכן מעבירים אותו לצלחת ומכסים בנייר כסף. לא מכבים את האש. 9מקפיצים את הפלפלים באותה מחבת של העוף (אם צריך אפשר להוסיף קצת שמן זית), עד שהם משחמים מעט. 10פורסים את חזה העוף. את המיצים שהצטברו על הצלחת אפשר להוסיף לסלט או לוויניגרט, אם רוצים. 11מכינים להגשה: מניחים את הקוסקוס על צלחת הגשה, מעליו את הירוקים הקצוצים, מעל את העוף והפלפלים. מזרזפים ויניגרט מעל הכל ואם רוצים אפשר להוסיף גם גרגירי רימון. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |