מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

מרק חרירה אלג'יראי

נכון, אם אין לכם במקפיא חומוס ועדשים שכבר השריתם תוכלו להתענג של המרק הזה רק מחר - אבל מרגע שאתם אוחזים בקטניות המושרות והמבושלות, זה כבר כמה דקות של עבודה. יום סוער בלי חרירה? לא אצלנו

|mako אוכל| פורסם15:30
מרק חרירה אלג'יראי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו במים למשך לילה ואחר כך בושלו שעה-שעה וחצי על אש נמוכה
  • כוס עדשים שחורות, שהושרו במים למשך לילה
  • מעט שמן קנולה, לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • צרור גדול של סלרי, קצוץ
  • צרור גדול של כוסברה, קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • ליטר וחצי ציר עוף (חלופה פחות רצויה: ליטר וחצי מים מהולים באבקת מרק עוף)
  • 1 כפית כמון (או לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 לימונים, סחוטים

אופן ההכנה:

1מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.

2מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה.

3מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם.

4רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, או ישירות לצלחת.

>> בשבוע שעבר זללנו פה רטטוי קסם, שלא מטגנים בו את הירקות

>> איך כובשים זיתים בבית? טוב ששאלתם

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il